Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 23:59

Ευνοούνται οι αγοραστές ακινήτων

Ενδιαφέροντα στοιχεία συνάγνται από δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον σαββατιάτικο Τύπο για το νέο μείζον θέμα της ασφάλειας των τραπεζικών καταθέσεων, στον απόηχο του κουρέματος στην Κύπρο.

Στην πρώτη δημοσκόπηση, της Pulse για τις 6 Μέρες, το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί βέβαιο ένα κούρεμα καταθέσεων στη χώρα, ενώ στην δεύτερη, της Metrisi για τα Παραπολιτικά, το ποσοστό αυτών που απαντά στο ερώτημα εάν θεωρείται πιθανό το κούρεμα «σίγουρα/μάλλον ναι» φτάνει το 71,3%.

Η αγορά ακινήτου αποδεικνύεται τελικά ως το πιο ασφαλής λύση. Ειδικά αν δει κανείς με ψυχραιμία τις τιμές και την απόδοση ακινήτων που αγοράζονται σήμερα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα γνώρισαν την μεγαλύτερη πτώση παγκοσμίως και τούτο γιατί λείπει από την αγορά 
η πολυπόθητη ρευστότητα και γιατί έγινε μεγάλη αύξηση των φόρων της ιδιοκτησίας
Οι τιμές λοιπόν «ξεφούσκωσαν».Είναι πια τόσο χαμηλές που ο σημερινός αγοραστής εξασφαλίζει μεγάλες και ασφαλείς αποδόσεις κεφαλαίου ακόμη και μετά την απόδοση φόρων. Η συγκυρία ευνοεί τους αγοραστές κι αυτό δεν συμβαίνει συχνά και ούτε διαρκεί για πάντα.